اگر گهگاه به اسهال مبتلا ميشويد، دليلي براي نگراني وجود ندارد. بيشتر افراد دستکم يک يا دو بار در سال به اسهال مبتلا ميشوند که معمولا پس از چند روز برطرف ميشود. ابتلا به اسهال دلايل مختلفي دارد، مانند آنفولانزاي معده يا خوردن غذا يا مادهي غذايي خاصي که بدنتان با آن سازگاري ندارد. از آنجا که بعضي از غذاها نشانههاي بيماري را شديدتر ميکنند، بهتر است که در طي دوران بيماري از مصرف آنها پرهيز کنيم. بنابراين بايد بدانيم که براي درمان اسهال چه بخوريم و از چه غذاهايي پرهيز کنيم. در اين مقاله شما را با 10 خوردني و 9 پرهيز کردني براي درمان اسهال آشنا خواهيم کرد.
علت اسهال خوني؛ علائم و روشهاي درمان آن
علل اسهال کودکان و درمان آن
علت اسهال نوزاد؛ پيشگيري و 5 روش درمان آن
اسهال چيست
در بيماري اسهال اجابت مزاج ما حالت جامد ندارد و گاهي بافتي بسيار شل و روان دارد. اسهال بيماري شايعي است که ممکن است چند بار در سال به آن مبتلا شويم. البته معمولا اسهال بيشتر از 3 روز طول نميکشد. افراد مبتلا به بيماريهاي گوارشي مزمن مانند سندروم روده تحريک پذير (IBS) يا بيماري کرون بيش از اين تعداد دچار اسهال ميشوند. بيماري اسهال علاوهبر شل شدن مدفوع، نشانههاي گوارشي ديگري نيز دارد، ازجمله:
دل پيچه؛
درد و نفخ شکم؛
احساس وجود حباب در رودهها؛
نياز فوري به اجابت مزاج؛
حالت تهوع؛
استفراغ؛
تب.
رژيم غذايي فرد مبتلا به اسهال، بسيار مهم است. بعضي از موادغذايي به خفيف شدن علائم اسهال کمک ميکند، درحاليکه خوردن بعضي از غذاهاي ديگر موجب بدتر شدن اسهال ميشود.
براي درمان اسهال چه بخوريم
براي درمان اسهال چه بخوريم - غذاهاي ملايم و ساده
در زمان درمان خانگي اسهال بهويژه در 24 ساعت اول بايد غذاهاي سبک و سادهاي بخوريم که هضم آنها آسان است و به جذب مقداري آب از مدفوع کمک ميکنند. غذاهاي پر از ادويه و چاشني موجب تحريک روده ميشوند. بهترين کار مصرف غذاهاي ساده (غذاهايي با بافت نرم، فيبر پايين و ادويهي کم) و غليظي مانند بلغور جو دوسر پختهشده، موز، برنج سفيد ساده و سس سيب است. از غذاهاي سادهي ديگري که هضم آنها براي معده آسانتر است ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
سيب زميني آبپز؛
چوب شور؛
مرغ پختهي بدون پوست يا چربي؛
غلات و حبوبات گرم مانند پورهي گندم يا فرني برنج؛
پورهي سيب؛
نان يا نان تست.
پروبيوتيک ها
مصرف اين غذاها در نخستين روز درمان اسهال بسيار مفيد است. بهعلاوه خوردن وعدههاي غذايي کوچک و فراوان درطول روز موجب ميشود که از کار کردن بيشازحد دستگاه گوارش جلوگيري کنيم.
پروبيوتيک ها
بر اساس مطالعهاي که در شمارهي ماه نوامبر 2011 Journal of Clinical Gastroenterology منتشر شده است، موادغذايي داراي پروبيوتيک (که اغلب به آنها باکتريهاي مفيد و خوب گفته ميشود) ميتوانند طول دورهي اسهال را کوتاهتر کنند. به گفتهي پژوهشگران کالج گاستروانترولوژي آمريکا، برخي باکتريهاي ناسالم ميتوانند مسبب بيماريهايي مانند اسهال شوند اما پروبيوتيکها با آزاد کردن موادي شيميايي، عفونت ناشي از اين باکتريها را خنثي ميکنند.
ادامه مطلب لينک زير:
براي درمان اسهال چه بخوريم؛ بايد و نبايدهاي تغذيه براي درمان اسهال
درباره این سایت